Over Arno Sanders

Arno Sanders - Osteopathie OosterbeekIn 1995 ben ik afgestudeerd als Oefentherapeut Cesar. Na twee jaar in loondienst in diverse praktijken te hebben gewerkt, ben ik in 1997 mijn eigen praktijk gestart in Arnhem. Daarnaast voerde ik werkplekonderzoeken uit in het bedrijfsleven en begeleidde ik als sportoefentherapeut de kernploeg van de Nederlandse Handboogbond.

Gaandeweg merkte ik dat de oefentherapie voor verschillende klachten onvoldoende oplossing bood. Om mij een diepere kennis en een meer integrale benadering van fysieke klachten eigen te maken ben ik in 2003 begonnen met de postbacheloropleiding Osteopathie aan “the International Academy of Osteopathy” (IAO: www.osteopathie.eu ), een vijfjarige deeltijdstudie.

Om de titel Osteopaat D.O. te verkrijgen is het vereist een afstudeeronderzoek te verrichten. Voor dit onderzoek heb ik als onderwerp gekozen: “Een osteopatische platvoet bij hardlopers: het afbouwen van een dalende keten”.

Medio 2008 ben ik afgestudeerd, waarna ik direct als docent ben begonnen bij het IAO. Dit heb ik een paar jaar gedaan op de locaties in Zeist en Kopenhagen. Sinds eind 2008 ben ik gestart als osteopaat en sinds begin 2009 ben ik na de overdracht van mijn praktijk voor Oefentherapie Cesar werkzaam in mijn eigen praktijk voor Osteopathie in Oosterbeek.

Als osteopaat behandel je veel baby’tjes en (kleine) kinderen. Juist hier is de mondelinge communicatie met de patiënt nihil of zeer minimaal. Daarom is het in mijn ogen des te belangrijker dat je in deze situaties als osteopaat het tactiele onderdeel (dit is het ‘gevoel in de handen’) sterker ontwikkelt. Vervolgens heb ik de tweejarige specialisatie-opleiding “Osteopathie bij kinderen” (http://www.pro-osteo.com) gevolgd en heb ik deze in 2011 afgerond.

Door de jaren heen school ik mij bij middels diverse cursussen en trainingen met uiteenlopende onderwerpen, zoals bijvoorbeeld voedingsleer, en uiteraard alle terugkomdagen van de opleiding “Osteopathie bij kinderen”

Neem contact op